29 maart - Brussel - Las Vegas
vr 29/03  10:00 - 13:25 Brussel (BRU) - Chicago (ORD)        UA973  B767     --> Flying time : 9u25
vr 29/03  15:45 - 17:47 Chicago (ORD) - Las Vegas (LAS)     UA451  A320     --> Flying time : 4u02

We vertrekken uit Brussel met 50min vertraging maar komen toch nog een vol uur vroeger dan voorzien aan in Chicago. Ruim voldoende tijd dus om de nodige formaliteiten te vervullen en de bagage opnieuw in te checken.
We vertrekken perfect op tijd richting Las Vegas waar we al om 17u20 aankomen.

Vermits de documenten voor de huurauto al van thuis uit ingevuld werden kunnen we direct het shuttlebusje nemen naar Alamo.  Allicht omdat het paasweekend begint en het in Las Vegas dus behoorlijk druk zal zijn, is de keuze in SUV's beperkt.  Bovendien mogen we, omwille van het feit dat we de auto opnieuw inleveren in New Mexico, geen wagen nemen met een nummerplaat van Nevada. Er blijft dan eigenlijk maar 1 AWD over (4x4 was er niet) die gelukkig wél echt high clearance is : een niet bepaald mooie, zwarte (!) Nissan Rogue,  met een volwaardig reservewiel en banden in goede conditie. We wilden, rekening houdend met de "wegen" die we gepland hebben, zo veel mogelijk high-clearance en liefst een volwaardige 4x4...
Na een kort ritje komen we aan bij The Golden Nugget in Fremont Street.  We verkozen om deze keer eens niet op The Strip te verblijven, maar wél in het voor ons nog onbekende Downtown Las Vegas.  Voor de gasten is er gratis parking en na een vlotte self check-in zetten we de bagage in de kamer. 
In het hotel vind je een wel heel bijzonder waterparadijs. Naast het vanzelfsprekende (en duizelingwekkend mooie) vrijzwemgedeelte vind je er een glijbaan van drie verdiepingen hoog. Nu is dat nog niet zo bijzonder, want onderweg ga je dwars door een tank van meer dan 750.000 liter, die het thuis is van tientallen volgroeide haaien.


We zijn al zo'n 20u wakker, maar gaan toch nog even proeven van de sfeer in Fremont Street.

Er was een periode waarin de Strip dankzij de vele nieuwe thema-hotels alle aandacht trok van de toeristen die Las Vegas bezochten. Om ervoor te zorgen dat Downtown niet onderging aan al dat Strip-geweld is door een aantal casino's en de lokale autoriteiten het 70 miljoen dollar kostende project Freemont Street Experience opgezet, het project is in december 1995 voltooid en in 2005 gemoderniseerd en is nu nog steeds het grootste videoscherm ter wereld!

De Freemont Street Experience is een spectaculaire licht- & geluidshow, aanvankelijk met ongeveer 2.1 miljoen lampjes, verdeeld over een 480 meter lang videoscherm. De lichtshow wordt ondersteund door 555.000 watt aan geluid, verspreid over meer dan meer dan 200 boxen. Elke avond, vanaf 18:00 uur is ieder uur een andere show te bewonderen.
 We zijn blij dat we ook eens deze kant van Las Vegas hebben leren kennen.  Het is wél een bijzonder groot contrast met The Strip want het aantal weirdo's in allerlei maten en kleuren die je hier om de paar stappen tegen het, welgevormde, lijf loopt is haast niet te tellen...


Ook het bijzonder groot aantal bedelaars en drugs/alcoholverslaafden valt enorm op.  Ze vallen je wel nooit lastig, maar het geeft toch een "raar" gevoel.
Volgende keer nemen we beslist weer een hotel op The Strip.

Om 22u plaatselijke tijd gaan we terug naar het hotel. Het is in België inmiddels 6u, we zijn precies 24u op en we horen ons bed nu toch wel écht heel hard roepen...


Het weer in Las Vegas : 28° en volle zon.
Overnachting in The Golden Nugget
Aantal gereden km : 25

Geen opmerkingen:

Een reactie posten