11 april - Farmington - Kasha-Katuwe Tent Rocks NM - Albuquerque


oorspronkelijke route via de 550
uiteindelijke route via de 491


 Het is 9u30 als we vertrekken vanuit Farmington.  De bedoeling is om via de 550 naar het zuiden te rijden en onderweg oa Lybrook Badlands en de Rio Rancho Badlands aan te doen.  Maar vooral die 'Badlands' doen ons vermoeden dat dit, met de dag van gisteren nog vers in het geheugen, niets wordt.
Maar....we kunnen ook via de 491 naar het zuiden.  Dat is zo'n 100km omweg maar...tja, het bloed kruipt allicht waar het niet gaan kan...we kunnen ook nog eens gaan kijken naar onze favoriete weg van gisteren en zien hoe die er nu bij ligt.  Het is immers een stralende ochtend en sinds eergisteren is er geen neerslag meer gevallen.  Dus...op naar de King of Wings...

Maar...na een 4-tal mijl is het al duidelijk dat we in dezelfde soep als gisteren zullen terecht komen en we besluiten om rechtsomkeer te maken maar niet nadat ik opnieuw een paar honderd meter achteruit gereden heb...ik heb mijn hoofd nu maar in de andere richting gedraaid als gisteren.
We sluiten de King of Wings, voor dit jaar, af met een vlucht van de quadcopter boven de Badlands...


We rijden dan maar ineens door, voorbij Albuquerque, naar de Kasha-Katuwe Tent Rocks National Monument, beter gekend als Tent Rocks.Het is een klein park tussen Albuquerque en Santa Fe. Het park is minder bekend maar het biedt wel één heel mooie wandeling in een kleine canyon en op de heuvel voor een prachtig vergezicht. Gedurende de gehele wandeling kom je verrassende tent rocks tegen.
Er zijn 2 trails in het park.


Wij hebben er de Canyon Trail gelopen (5 km) die veruit als de mooiste beschouwd wordt. Een deel gaat door een hele smalle kloof. Direct daarna kom je tussen de Tent Rocks. Een heel bijzondere ervaring. Kasha Katuwe Tent Rocks NM © copyright  hanz meulenbroeks
Even verder begint het pad flink te stijgen, in totaal moet je bijna 200 meter omhoog klimmen. Op het pad liggen een paar rotsblokken waar je op/over moet klimmen maar nergens zorgt dit voor onoverkomelijke problemen. Eenmaal boven loopt de trail nog een heel stuk door. Aan het einde heb je aan de ene zijde een geweldig zicht over een groep Tent Rocks en aan de andere zijde kan je over de Rio Grande Valley en de Sangre de Cristo kijken tot aan de Jemez en de Sandia Mountains. 

Als je, gerekend vanaf de parkeerplaats, nog 3,6 mijl (5,8 kilometer) verder rijdt over de onverharde Tribal Route 92, dan bereik je een punt vanwaar je een weids uitzicht hebt over de Dome Wilderness, de Jemez Mountains, Camada Canyon en Peralta Canyon. Het uitkijkpunt is in 2004 opgedragen aan alle Amerikaanse veteranen en wordt daarom de Veterans Memorial Scenic Overlook genoemd. De weg is erg smal en ongelijk, je hebt hier absoluut een auto met high clearance nodig.
Door tijdsgebrek, en omdat we gelezen hadden dat de omweg niet echt de moeite loont, hebben we deze weg niet gereden.
We vonden dit park een absolute verrassing, in positieve zin.  Het was eigenlijk een ideale afsluiter van een reis vol avonturen, heel wat fysieke inspanningen, nieuwe ontdekkingen enz.. Vandaar dat dit park ons zo enorm bevallen is.  Het biedt heel wat, allicht nergens anders voorkomende, mooie rotsformaties, alsof ze door mensenhanden gemaakt zijn en je hoeft er ook geen grote fysieke inspanningen voor te leveren om al dat moois te zien.
De volgende fotoreeks neemt jullie mee door de, bijna, sprookjeswereld van Kasha-Katuwe Tent Rocks National Monument.  Wij dachten elk moment kaboutertjes te kunnen ontmoeten...maar dit is jammer genoeg niet gebeurd...

Aankomst bij hotel om 18u.

We brengen onze, nóg maar eens, schitterende Nissan Rogue terug naar Alamo en komen met de shuttle van het hotel terug.
Nadat we lekker gegeten hebben in de Village Inn, net naast de BW, herschikken we de valiezen en slapen een laatste keer, voor heel wat uren, in een echt bed...

Het weer : zonnig met toenemende bewolking in de namiddag, 5°C (Farmington) - 19°C (Albuquerque)
Overnachting in BW Inn & Suites
Aantal km gereden : 528

1 opmerking: