31 maart - Springdale - Zion - KanabVandaag stond een dag Zion NP op het programma.  In het verleden waren we hier nog al geweest, maar nog nooit hadden we één van de twee meest gekende wandelingen gedaan, ofwel Angels Landing ofwel Observation Point.  Eigenlijk worden beide wandelingen als even mooi beschouwd en tevens als een hoogtepunt gezien qua wandelingen in Zion.  Dat "hoogste"punt mag ook letterlijk genomen worden, want in beide gevallen klimt men een behoorlijk stuk.  Observation Point nog nét iets hoger dan Angels Landing.
We hadden dan eigenlijk ook niet echt een specifieke voorkeur voor deze of gene wandeling en lieten het gewoon een beetje afhangen van de dag zelf.
Observation Point is zo'n 12-13km (4-6u) stappen waarbij er een hoogteverschil van 700m overbrugd wordt, terwijl Angels Landing zo'n 8km (3-4u) is bij een hoogteverschil van 500m, maar dus wel over een veel kortere afstand, wat het dus extra pittig maakt.
We liepen nog eerst eens binnen in het Visitor Center en vroegen het gewoon aan een Park Ranger waarvan het antwoord duidelijk was : "if you prefer an iconic, but overcrowded hike, do Angels Landing, if you want an even better view with only a few people take Observation Point".  Onze keuze was dus bijzonder snel gemaakt...op naar Observation Point.
Met de bus reden we naar de halte Wheeping Rock en we begonnen rond 11u aan de hike.  Het eerste deel start al behoorlijk pittig met heel wat switchbacks waardoor er op korte tijd heel wat hoogtemeters overwonnen worden.  In de voormiddag loopt men hier nog in de schaduw.Vervolgens volgt een vrij vlak stuk door een heel mooie canyon.

 

 


 


Het volgende deel, tot zowat 1km van de top, stijgt onophoudelijk met soms vrij steile stukken.  Hier loopt men ook volledig in de zon, die bovendien nog eens weerkaatst wordt door de rotsen waar men voortdurend langs loopt.Pas op zo'n 1 km van de top komt er een vrij vlak, zanderig gedeelte.  We hebben er uiteindelijk zo'n 2,5u over gedaan, waarbij we echter ruimschoots onze tijd genomen en drankpauzes gehouden hebben.  Dat is het grote voordeel van deze hike : het verveelt nooit, gewoon omdat men voortdurend kan genieten, tijdens de vele drankpauzes, van de mooie uitzichten.
Eens men boven komt is het even bekomen van het fenomenale uitzicht op de volledige Zion Canyon

én Angels Landing dat heel wat lager ligt.360° panorama (scrollen met de muis)

We hebben er van onze lunch genoten waarvan we nu al zeker zijn dan we niet snel meer op zo'n eetplek zullen vertoeven...al wat het wel voortdurend uitkijken voor bijzonder agressieve, ongenode gasten...


Uiteindelijk zijn we er zo'n uur gebleven, niet tussen een mensenmassa, zoals we ze onder ons zagen bij Angels Landing, maar gewoon tussen enkele stille genieters zoals wij...

De afdaling is uiteraard heel wat makkelijker dan de klim, maar na 1,5u onophoudelijk dalen wordt het toch ook wel een aanslag op de voorste dijspieren én knieën.


we krijgen nog een mooi uitzicht op Weeping Rock...Vandaag was het voortdurend rond de 25 graden (op de hoogte van Observation Point). We vragen ons dan ook af of het wel verantwoord is om deze wandeling te lopen in de zomermaanden.  We kunnen enkel maar de raad geven om heel veel te drinken, vooral tijdens het klimmen, regelmatig te stoppen en zich goed te beschermen tegen de zon.  Zowel de directe zon als de weerkaatsing ervan op de rotsen.

We rijden met de shuttlebus terug naar de parking bij het Visitor Center en vertrekken er rond 18u00 richting Kanab.
Dat doen we via de Zion NP Boulevard.We komen om 19u aan bij Victoria Inn, een heel net hotel in villastijl.  Als we binnenkomen kunnen we onze ogen niet geloven : volledig ingericht in Victoriaanse stijl (vandaar de naam dus) met 2 hemelbedden als toetje.  Het hotel werd in 2010 volledig gerenoveerd naar de huidige standaarden : oude meubelen (naar uitzicht), zelfs een grote gashaard op onze kamer, flatscreen TV en heel moderne badkamer.
We gaan nog eten in Rocking V Café in Kanab, waarbij we enkel maar de 4,5/5 bij Tripadvisor kunnen bevestigen...

Om 23u kruipen we onder de "wol", dromend van morgen, dat met het bezoek aan The Wave een absoluut hoogtepunt van onze reis dient te worden...als de beenspieren nog mee willen tenminste...

Het weer vandaag : zon afgewisseld met wolken en 26 graden
Overnachting in Victoria Inn in Kanab
Aantal km gereden : 70

6 opmerkingen:

 1. amai weer een zalige dag. Ik zou ook voor observation point gekozen hebben hoor!! :-)
  25 graden, daar kunnen wij heier alleen maar van dromen (ik zit weer op een bevroren gazon te kijken). Geniet van de Wave!!!!!!!!
  PS snap goed dat jullie geen fut meer hebben voor foto's te plaatsen, daarom hou ik zelf ook geen blog bij op reis ;-) Denk vooral aan jezelf: veel genieten en op tijd het bedje in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer, maar begrijpelijk van de foto's. Veel plezier met the wave en hopelijk valt het mee met de spierpijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Observation point staat ook op ons verlanglijstje, ben erg benieuwd hoe de wandeling naar de Wave gaat vandaag met hopelijk wel een paar foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ina, Observation Point is een absolute aanrader...als het niet te warm is.
  The Wave...tja, wat moeten we daar van zeggen...:-)? Foto's beloofd voor morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel gaaf weer. Ben erg benieuwd naar de beelden vanuit de lucht!! Enjoy.

  Theo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi blog prachtige filmpjes bedankt

  BeantwoordenVerwijderen